El Barto

Dit is de website van Bart Verberkt.
Ik ben geboren in Bakel op
9 februari 1973 om 08.37 uur.
Mijn gewicht bedroeg 3530 gram
en mijn lengte was 52 cm.

In mijn derde levensjaar werd bij mij de ziekte spierdystrofie Duchenne geconstateerd. Dat is een progressieve spierziekte, waarbij alle spierkracht in de loop der jaren verloren gaat. Tot mijn zesde jaar heb ik kunnen lopen, daarna kreeg ik mijn eerste electrische rolstoel. Inmiddels was ik verhuisd naar Tiel, een stadje in de Betuwe. Hier heb ik, samen met mijn ouders en zus zo'n 18 jaar gewoond. Daarna zijn we naar het Groningse Hellum verhuisd. 

mouse G over

Hier wonen we alweer ruim zeven jaar in een grote woonboerderij. De boerderij is gebouwd in 1877 en is 32 meter lang.

Een recente foto van mij.

Ondergaande zon in Hellum De mooie burcht van Slochteren

 

Het vervolg

Onze zonnige tuin in Bakel

In maart 2003 konden we eindelijk naar Bakel verhuizen. Het huis was klaar. Bart zag er erg naar uit om weer in zijn geboortedorp te wonen. Uitbundig genoot hij van ons nieuwe huis, het inrichten van zijn kamer en lekker in de tuin zitten terwijl het zonnetje scheen. Bart heeft hier helaas niet meer zo lang gewoond. Meer hierover kunt u lezen op de pagina ' 2003 ' van zijn website.
We hebben besloten om de gedeeltes van zijn website, die al in opbouw waren, verder te voltooien. We hebben dit gedaan op de manier waarop Bart ze graag gepubliceerd zou hebben.
We hopen dat u door het bekijken van deze website een beetje een idee heeft gekregen van zijn bijzondere persoonlijkheid en leven.

El Barto / BSM Productions