Klik op

om terug te keren naar El Barto's website,

of ga terug naar

door hier te klikken.

 

BART 2003

Klik op 'Bart 2003' en u hoort een, steeds herhalend, instrumentaal gedeelte uit Glory Box  van Portishead.

 

Op 5 April 2003, enkele weken na onze verhuizing naar Bakel (Noord-Brabant), overleed Bart helaas. Hij heeft nog enkele weken van het nieuwe huis, zijn nieuwe kamer en de zon kunnen genieten. Bart is 30 jaar geworden. 

 

Vooraf had Bart zijn afscheidsbijeenkomst, zijn muziek en begrafenis geregeld. Hij sprak, op video, de aanwezigen toe en legde uit waarom de gekozen muziek een speciale betekenis voor hem of zijn leven had.

 

Mens

De ene mens leeft maar een jaar of zeven

de ander honderd en geen centje pijn..

Soms denk ik, als ik nadenk over leven,

ik had ook die van zeven kunnen zijn.

                                                                  Toon.

 

 

Alive van Pearl Jam

Against All Odds van Phil Collins

Torna A Surriento van Luciano Pavarotti

Don't Stop Me Now van Queen

Cosmic Girl van Jamiroquai

Zo Mooi van Harrie Jekkers

Glory Box van Portishead

End (herhalend instrumentaal gedeelte uit Glory Box)

 

Dit zei Bart in zijn afscheidstoespraak:
" Deze nummers heb ik gekozen omdat ze een speciale betekenis voor mij hebben of omdat ik die heel bijzonder vind.
Het nummer Alive van Pearl Jam, en dan vooral het refrein 'I'm still alive', heeft voor mij altijd een speciale betekenis gehad en ik dacht daarbij altijd zoiets van 'hé ik ben er nog steeds'.
Against All Odds van Phil Collins vind ik een van de mooiste, gevoeligste en indringendste ballads die er zijn en de stem van Phil Collins, vooral in dit nummer, bezorgde me altijd koude rillingen.
Torna A Surriento van Luciano Pavarotti herinnert mij vooral aan het optreden van de familie Verberkt bij de carnaval. Ze speelden toen de drie tenoren Careras, Domingo en Pavarotti. Het was heel mooi, lollig en heel veel genieten. Ik heb me toen driedubbel in de rondte gelachen.
Don't stop me now van Queen. Dit lied vergelijk ik met mijn leven. Het begint de eerste jaren rustig, maar wel ontwikkelt het zich tot een fel brandend vuur wat eigenlijk lang zou moeten branden en niet mag doven. Maar ja... het vuur dooft toch.
Cosmic Girl van Jamiroquai. Ik vind dit nummer de lekkerste dansplaat die er is en daar heb ik heel vaak heerlijk op kunnen swingen.
Zo Mooi van Harrie Jekkers. Sommigen van jullie hebben dit nummer al gehoord op mijn 25e verjaardagsfeest en jullie weten al dat ik de tekst heel toepasselijk op mijn leven vind. Ik zou zeggen luister maar naar de tekst en jullie zullen horen dat mijn motto 'doe het de eerste keer zo goed dat het niet meer te overtreffen valt' duidelijk naar voren komt.
Glory Box van Portishead. Dit vind ik het mooiste nummer ter wereld en het herinnert mij o.a. aan een van mijn lievelingsfilms, 'Stealing Beauty' , die zich afspeelt in de Toscane en na het zien van de beelden in die film moest en zou ik daar op vakantie gaan. Ik ben er twee keer geweest en sindsdien is het ook mijn favoriete vakantieland. Ik voelde me daar heel erg lekker en heb met volle teugen van die vakanties genoten. Ik vind dit liedje zo mooi dat, als het zo mocht zijn dat je na je dood één nummer constant zou horen, dan zou ik voor dit nummer kiezen.
Bart eindigde zijn toespraak met: " Ciao, het ga jullie goed ! "

 

We hebben Bart begeleid met een, steeds herhalend, instrumentaal gedeelte uit Glory Box.

 

Herdenkingskaartje

BART VERBERKT

09-02-1973  -  05-04-2003

Bart, geboren in Bakel, verhuisde op 4-jarige leeftijd naar Tiel en woonde daar zo'n 18 jaar. Daarna verhuisde hij met ons naar Hellum in Groningen. Het lag in de bedoeling zijn laatste jaren weer in Bakel te wonen, thuis bij ons.

Zijn levenskoffer nam hij op alle grote en kleine reizen mee. Een koffer rijkelijk gevuld met ondernemingszin, humor, levenslust en oog voor anderen. Zijn toenemende beperkingen, hoe aanwezig ook, maakte hij daarbij ondergeschikt.

Een onverwachte mijlpaal in zijn leven was voor Bart zijn 25ste verjaardag. Deze speciale verjaardag heeft hij met een daverend knalfeest gevierd.

Bart heeft zijn leven, samen met ons, ingevuld in de ware zin van het woord en altijd alles gedaan wat hij graag wilde als het maar enigszins mogelijk was.

Genoten heeft hij van zijn zonnige vakanties onder andere in Frankrijk en Italië. Muziek, films, schaatsen, voetbal en wielrennen hadden zijn speciale interesse. Zijn creativiteit kwam vooral tot uiting in zijn schilderijen en het maken van websites.

Bart haalde uit zijn leven wat er in zat, meer nog zelfs, en dat heeft hem tot een inspiratiebron voor velen in zijn nabije omgeving gemaakt.

Zijn sterke persoonlijkheid, zijn positieve instelling, zijn humor, zijn creatieve geest en zijn gezellige aanwezigheid hebben op veel mensen, in binnen- en buitenland, diepe indruk gemaakt.

Een gelééfd leven, met eigenlijk nog heel veel plannen, intens, boeiend en écht bijzonder, is ten einde.

Jouw leven heeft ons verrijkt. Bedankt, Bart!

Jan, Joke, Hester, Rex.

 

B a r t  V e r b e r k t

09-02-1973         05-04-2003

Het afscheid van Bart met de vele prachtige bloemen, de gesprekken, de vele kaarten, de mooie herinneringen en de indrukwekkende bijeenkomst hebben ervoor gezorgd dat zijn levensmotto 'doe het de eerste keer zo goed dat het niet te overtreffen valt' tot en met het einde vorm kreeg.

Uw aanwezigheid of getoonde belangstelling heeft hiertoe bijgedragen

Daarvoor willen wij u hartelijk bedanken.

Jan en Joke        Hester en Rex.

 

Bart is, volgens zijn wens, begraven op het kerkhof "Hoberg" te Bakel.

 

Klik op

om terug te keren naar El Barto's website,

of ga terug naar

door hier te klikken.

© El Barto / BSM Productions