KUNST

Het schilderij hiernaast heb ik gemaakt voor Olympisch schaatskampioene Marianne Timmer. Na het behalen van twee gouden medailles op de 1500 Ŕn de 1000 meter tijdens de Olympische Winterspelen van 1998 in het Japanse Nagano, kwamen wij op een heel bijzondere manier met elkaar in contact. Enige tijd later spraken wij af om voor elkaar een schilderij te maken.
Mijn schilderij voor Marianne heeft als titel:
Het is ge´nspireerd door het Braziliaanse carnaval.

'Carnavaleske CoŰxistentie'

De achterliggende gedachte is dat mensen, hoe verschillend dan ook, vreedzaam naast elkaar behoren te bestaan. Iets wat in de praktijk, helaas, vaak nog niet het geval is.

Marianne vond het schilderij erg mooi.p

Met de Olympische Winterspelen van 1998 in Nagano in gedachte, heeft ze een Sumo-worstelaar voor mij geschilderd.

Het schilderij rechts heb ik gemaakt voor mijn zus Hester.
De titel van dit schilderij luidt:

'Vrouw'

Enkele kindershirts die ik heb beschilderd.

Ik ben rechtshandig, maar daarmee schilderen lukte niet meer, daarom heb ik het linkshandig aangeleerd. Het penseel is verlengd met een drinkrietje, ik rij bij de verf (die zit op dekseltje op het schilderij) tip het penseel in de verf en manoeuvreer dan rijdend precies bij de plek waar ik moet schilderen. Zo herhaalt zich elke penseelstreek totdat het schilderij klaar is.

Dit is de manier waarop ik schilder.

Toen ik nog met mijn rechterhand kon tekenen, heb ik destijds de tekening 'Painted Black' gemaakt, ge´nspireerd door de TV-serie Tour of duty en de cd's van Tour of Duty. De titel is afgeleid van het nummer 'Paint it Black' van de Stones. Dit vond ik wel toepasselijk voor die periode.

Painted Black

ę El Barto / BSM Productions